Het wordt tijd

Gisteren lazen we hoe hoog de nood is en gaat worden. Dit wordt een lang verhaal. Daarom wordt het nu tijd om te handelen. Wilt u doneren? Bovenaan rechts is onze doneerknop. Met dat geld kunnen we transporten bekostigen.

Transport hulpgoederen

We hebben de handen ineen geslagen en gaan samen met Assen/Oekraïne transport(en) organiseren. En het is bemoedigend zoveel aanbod in vervoer als er is. Maar dan, ze moeten wel vol.

Onze mensen daar vragen om:

  • · matrassen
  • · dekens, dekbedden etc.
  • · houdbare voeding(ook ingeblikt)
  • · zeep
  • · tandpasta
  • · shampoo
  • · wasmiddelen

We hebben nog geen directe verzamelplek. Dat laten we zo gauw mogelijk weten. En we staan natuurlijk open voor goede ideeën! Weet je een goede plek in Hoogkerk? Heb je een tip voor ons? Mail het naar info@munkacs.nl of bel met Harry van der Laan(0633625178)

Karlos

Karlos is gistermiddag, na 19 uur in de file staan, met zijn gezin de grens over gestoken en zit nu in Boedapest. Daar kan hij even rustig nadenken over wat wijs is dat hij moet doen. Zijn hart gaat natuurlijk naar het kamp en zijn bewoners, maar ook de operatie is belangrijk. Moeilijk dilemma. Wat wij hier ons nauwelijks kunnen voorstellen.

Robika

Het gezin van Robika is weer herenigd. Ze zijn door Hongaren bij de grens opgehaald en verblijven nu een paar dagen bij bekende mensen. Ze wilden graag per vliegtuig naar Nederland komen. Toen bleek dat de kleine Hannah(2 jaar) geen paspoort had. Ze stond ook niet op dat van haar moeder. En ze zijn niet allemaal gevaccineerd. Dus per vliegtuig ging het niet.

Gelukkig waren bevriende mensen zo goed om een paspoort alsnog te gaan regelen. En nu blijken de treinen in Europa gratis voor de vluchtelingen. Dus we hoeven hen niet daar op te halen. We wachten de dagen af. We horen wel waar ze uitstappen en brengen hen dan naar Baflo, naar Roelof en Bettie Vonck.

En de oorlog? Laat het stoppen!!!! Bidt met ons mee.

Vergelijkbare berichten